Weboldalunk sütiket használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. További információkért tekintse meg adatkezelési szabályzatunkat.
Menü
Ár:
440.690 Ft
Menny.:db

Beltéri UV-C légsterilizáló (légtisztító) UV-C FILTAIR 15

Ár:
440.690 Ft
Menny.:db
Cikkszám: KL107423
Elérhetőség: Beérkezéséről érdeklődjön
Szállítási díj: Ingyenes

A berendezés toronyszerű kialakításának köszönhetően:

• Kis helyigényű.

• Megjelenése diszkrét, így könnyen beolvad bármilyen környezetbe.

• Hatékonyan sterilizálja a levegőt, a helyiség levegőjének megfelelő keverésével.

• Energiatakarékos EC nyomókamrás ventilátoroknak köszönhetően alacsony zajszinten üzemel.

• Karbantartása egyszerű.

• Epoxy porfestékkel elektrosztatikusan festett C4 korrózióállóságú alumínium burkolata könnyen tisztán tartható.

• A készülék belső terek levegőjének hatékony tisztítására szolgál.*

Leírás és Paraméterek

Levegőben terjedő vírusok A Covid-19 esetében a levegőn át terjedő fertőzés egyértelműen igazolt 1 . A kórokozókat nemcsak a köhögés és tüsszentés során keletkező nagy vízcseppek tudják szállítani, hanem a kilégzés során a levegőbe kerülő finom pára is. A nagyon apró részecskéket tartalmazó ún. aeroszol fontos tulajdonsága, hogy nem ülepedik le, hanem több órán át a levegőben lebegve megbetegedést okozhat. Ez indokolja, hogy a terjedés megelőzésére nemcsak a betegeknek, hanem mindenkinek javasolt a maszk viselése. A levegőn át terjedő fertőzést megbízhatóan azonban csak a kiváló minőségű, az arcon jól záródó maszkok tudják részben megakadályozni, melyek egyrészt költségesek, másrészt a viselésük is fokozott kellemetlenséggel jár. Továbbá az is ismert, hogy a fertőzés nem csak a szájon és orron, hanem a szemen át is bejuthat a szervezetbe. Egyértelmű felismerés, hogy a probléma megoldásához nagyban hozzájárulna, ha a levegő kórokozó tartalmát jelentősen csökkenteni lehetne.

1 https://mta.hu/tudomany_hirei/uj-koronavirus-uj-tudomanyos-eredmenyek-modosulo-ajanlasok-110668

Előnyök

Az Airvent UV-C FiltAir berendezés jellemzői és előnyös tulajdonságai más szobai légtisztítókkal szemben:

• A berendezés intenzív UV-C sugárzással, káros melléktermék nélkül tudja semlegesíteni a szűrőn átjutott potenciális fertőzőket.

• A hatékony szűrés és UV besugárzás hatására a gépből kilépő levegő gyakorlatilag csíramentes.

• Az UV-C sugárzók optikailag zárt térben foglalnak helyet. Ellentétben az orvosi környezetekben (pl. a műtőkben) használatos UV-C sugárzókhoz, melyek használata során nem tartózkodhatnak emberek a légtérben. Az Airvent berendezése bármilyen belső térben (pl. orvosi vizsgáló szobában, váróteremben, betegszobában) folyamatosan használható.

• Előnyös légmozgatást hoz létre, ami lefelé sodorja a levegőben szálló részecskéket, és örvények nélkül folyamatosan a készüléken át megtisztítja a szoba levegőjét.

Működés

A berendezés a következőképpen működik (alulról fölfelé):

1 A levegő az EC nyomókamrás ventilátor hatására alulról a készülékbe áramlik.

2 A beömlő levegő áthalad a szűrőn, ami felfogja a levegőben lévő részecskék legnagyobb részét.

3 Az UV rezonátor erős UV-C sugárzással sterilizálja a szűrőn átjutott legapróbb kórokozókat is.

4 A csírátlanított levegő a berendezés felső részén át visszaáramlik a helyiségbe.

Figyelem! Intenzív UV-C sugárzás a készüléken belül! Szem- és bőrkárosodás veszély! Az ajtók levétele előtt áramtalanítsa a berendezést! A berendezés zárt ajtókkal biztonságosan üzemeltethető.

Alkalmazási terület
Az Airvent légsterilizáló berendezése hatékony megoldást kínál a levegőben terjedő vírusok ártalmatlanítására. A berendezés a működés első fázisában mechanikus tisztítást végez: leválasztja a levegőben lévő szilárd szennyeződéseket, a második fázisban pedig erős UV-C sugárzással elpusztítja a szűrőn átjutott kórokozókat. Alkalmazásával 99,99%-os csírátlanítás érhető el. Üzemeltetése rendkívül széleskörben, így az egészségügyi és oktatási intézményekben, sport létesítményekben, irodaházakban, szállodákban és vendéglátóipari épületekben, különféle kiskereskedelmi üzletekben és beltéri közösségi helységekben javasolt.  

Felhasznált anyagok
Fehér (RAL 9003) vagy antracit (RAL 7016) színű epoxy porfestékkel elektrosztatikusan festett alumínium lemez burkolata C4 korrozióállóságú.

Standard méretek
4 féle méretben rendelhető, melyekkel 15, 30, 45 és 75 m² alapterületű helységek légsterilizálása lehetséges az óránkénti 5-szörös légcsere mellett.
Bővebb információkkal a letölthető termékismertetőnk szolgál. 

Jellemzők
Kis helyigényének, letisztult, elegáns és diszkrét megjelenésének köszönhetően könnyen beolvad bármilyen környezetbe. Az energiatakarékos EC ventilátorok zajszintje alacsony.
A berendezés karbantartása és tisztítása egyszerű.

Szélesség (mm) 560
Mélység (mm) 200
Magasság (mm) 2180
Névleges légszállítás (m3 /h) 220
Ajánlott helyiség alapterület ötszörös óránkénti légcserénél (m2 15
Szűrő minőség és méret (mm) M6 502x502-22
Tápfeszültség (V) 230
Max. teljesítményfelvétel (W) 140
Tömeg (UV csövek és lábak nélkül) (kg) 29

*A készülék a helyiségben található felületek fertőtlenítésére nem alkalmas, nem helyettesíti az alapvető és törvényileg előírt higiéniás szabályok betartását, azok kiegészítésére szolgál.