Weboldalunk sütiket használ a jobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. További információkért tekintse meg adatkezelési szabályzatunkat.
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

Mitől lesz egy klíma fűtésre optimalizált?

Mitől lesz egy klíma fűtésre optimalizált?

A fűtő klímákat három fő csoportba sorolhatjuk.

A fűtésre optimalizált klímaberendezések olyan speciális jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik hatékony működésüket hideg időjárási körülmények között.

Inverteres, fűtésre is alkalmas klímaberendezések

Ezek a készülékek akár -10 Celsius fokos külső hőmérsékletig is hatékonyan működnek temperáló fűtésre. Tehát ideálisak lehetnek meglévő fűtési rendszer kiegészítésére, vagy átmeneti időszakokban (ősszel, tavasszal).

Fűtésre javasolt, téliesített klímák

Ezen eszközök már -15 -20 Celsius fokos hőmérsékletig gazdaságosan üzemeltethetők, legyen szó temperáló, kiegészítő vagy önálló fűtésről is. Alacsony környezeti hőmérsékleten nem túl gazdaságosan üzemel.

Fűtésre optimalizált klímaberendezések

Ezek a klímák akár 20 -35 Celsius fokos hőmérséklet mellett is gazdaságosan működnek, és alkalmasak önálló fűtésre is. Napelemes rendszerrel vagy H-tarifával kombinálva kiváló fűtési megoldást nyújtanak.

Egy téliesített klíma akár háromszor annyi hőenergiát is előállíthat, mint egy hagyományos inverteres klíma. Ugyanakkor a fűtésre optimalizált eszköz akár hatszor is hatékonyabb lehet. Ezt a hatékonyságot a COP (teljesítményegyüttható) érték fejezi ki, amely minél magasabb, annál hatékonyabb és gazdaságosabb a klíma fűtési működése.

Fűtésre optimalizált klímák működése

Hűtési üzemmódban a klíma hideg levegőt fúj be a szobába, míg a meleg levegőt kifújja kifelé. Télen a váltószelep megfordítja az irányt, így a klíma a meleg levegőt szolgáltatja a helyiségbe, és a hideget vezeti kifelé. A klímaberendezés kompresszora a kinti párolgó hűtőközeget nagyobb nyomásra emeli, majd ezt a hőt szivattyúzza a beltéri egységbe, ahol meleg levegőként szabadul fel.

A fűtésre optimalizált klímák kifejezetten direkt fűtésre vannak tervezve.

Tartalmaznak speciális fűtésre optimalizált kiegészítőket:

Erősebb kompresszor: A fűtési üzemmód hatékonyabbá tételéhez a klíma rendelkezik egy erősebb kompresszorral, amely hatékonyabban kezeli a hideg időjárást és nagyobb mennyiségű hőt képes előállítani.

Kültéri fagymentesítési megoldások: A készülék kültéri egysége fagyállóvá válik, így még alacsony hőmérsékleteken is képes zavartalanul működni. Ez megakadályozza a kültéri egység befagyását és hozzájárul a hatékonyabb fűtéshez.

Kültéri egység csepptálca fűtés: A kültéri egység csepegtető tálca fűtése megakadályozza a víz és pára fagyását, ami hozzájárul a készülék fagyállóságához.

Leolvasztó hőcserélő: A leolvasztó hőcserélő lehetővé teszi a készülék számára, hogy hatékonyan olvassa le és távolítsa el a fagyott hőcserélőről a jeget, javítva ezzel a klíma teljesítményét hideg időjárási körülmények között.